Toplumsal Spor

“Adanaspor'un anonim şirket yapısı Adanaspor'a ve binlerce taraftarına zararlar vermiştir” diyen Adanaspor taraftarları, bozguncu şirkete isyan bayrağı açarak change.org’ta imza kampanyası başlattı.

“Adanaspor’un velayetini alan” anonim şirket “vasi görevlerini yerine” getirmiyor diyen taraftarlar, şirketin “kulübe yıllarca hiçbir yatırım yapmadığı gibi, manevi yönden hem kulübün hem taraftarın zarar görmesine” neden olduğunu belirttiler.

“Mevcut yönetimin taşıyamayacağı bir yüke dönüşen Adanaspor, şehirde sürekli yıpranan ve kan kaybeden bir kulüptür artık” denilen açıklamada, “Süper Lig ikinciliği olan”, “Türkiye'yi UEFA’da ve Balkan Kupalarında temsil eden”, “Süper Lig’de iki kez gol kralı çıkaran”, “alt yapısından onlarca futbolcuyu ülke futboluna kazandıran”, “Türkiye’nin ilk kadın başkana” sahip olan kulübünün sıradan bir kulübe dönüştüğü vurgulandı.

'ALT LİGDE KÜMEDE KALDIĞINA SEVİNEN BİR TAKIM OLDUK'
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Ne yazık ki bugün, alt ligde bile kümede kaldığına sevinen bir takımdan başka bir şey değildir Adanaspor.

Mevcut Anonim Şirket tarafından alındığı ilk gün gibi hâlâ bir 'kâğıt parçası' olan, altyapısı izbe bir odaya sıkıştırılmış, A takımı bile ancak bir mahalle sahası olabilecek tesiste çalışan, yani 15 yıllık süre zarfında dikili tek ağacı bile olmayan Adanaspor'un, 'anonim şirket yapısının feshedilmesini' ve yönetme, karar verme, tercih etme hak ve özgürlüklerinin bir ailenin değil, Adanaspor Taraftarının inisiyatifinde olmasını istiyoruz. A.Ş. yönetiminin şekli ve uygulamaları amatör takım seviyesinden öte bir yerde değildir. Adanaspor taraftarının seçeceği herhangi bir yönetim, her detayda, mevcut yönetimden çok daha iyisini yapacak seviyede olacaktır. Geleceğimizin bir aile tarafından adeta ipotek altında olması daha fazla tahammül edilecek bir durum değildir.

'ADANASPOR BİR KİŞİNİN ALACAĞI KARARLARA MAHKUM OLAMAZ'

Muhtemel başarısızlıklarda da sorumlusunun doğrudan taraftarın ve seçtiği yönetiminin olduğu bir dönemin başlamasını diliyoruz. Sonuç olarak, Adanaspor’un geleceği bir kişinin alacağı ve uygulayacağı kararlara mahkum olamaz. Kulübün bu günkü yönetim yapısı şehri ve taraftarı tamamen dışarda tutmakta; acıyı, kederi, kaybetme duygusunu kitlelere yıkmaktadır. Kurumsal anlamda geleceğe dair hiçbir umut vermeyen/veremeyen yönetim, Adanaspor’u sonunda ancak bir cenaze olarak terk edecektir. İyice yıprattığı camiayı en nihayetinde yok edeceği aşikardır. Adanaspor yok olmadan, o “kâğıt parçası” hangi gerekçeyle Anonim Şirket yapısına verildiyse, aynı gerekçeyle geri alınmalıdır.

'BİZİ YAKAN VE ISITAN KENDİ ATEŞİMİZ OLSUN'

Yönetimsel olarak yeniden özgürleşip kendi kaderimizi tayin etme hakkını almak istiyoruz. Bugün, herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir gün Cumhurbaşkanı olma hayali kurabilir ama hiçbir Adanasporlu bir gün Adanaspor Başkanı olma hayali kuramaz. Biz o hayalin de peşindeyiz! Bizi yakan veya ısıtan kendi ateşimiz olsun.

İşte taraftarların başlattığı imza kampanyası:

Adanaspor için özgürlük