20 Aralık 1873'te, İstanbul'da dünyaya gelen Mehmet Âkif Ersoy, şair, veteriner hekim, öğretmen ve siyasetçidir. 

İstiklal Marşı şairi Mehmet Âkif Ersoy, "Vatan Şairi" ve "Millî Şair" unvanları ile de anılır. İstiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale Destanı, Bülbül ve 1911-1933 yılları arasında yayımladığı yedi şiir kitabındaki şiirleri bir araya getiren Safahat, en önemli eserlerindendir. II. Meşrutiyet döneminden itibaren Sırat-ı Müstakim (daha sonraki adıyla Sebilürreşad) dergisinin başyazarlığını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM'de yer almıştır.

Mehmet Akif'in en sevdiği Fransız şair kimdir

Fransız romantiklerinden Lamartine'i Fuzuli kadar, Alexandre Dumas Fils'i Sâdi kadar sevdiğini belirten şair, bütün bu sanatçıların uğraşı alanlarına giren manzum hikâye biçimini kendisi için en geçerli yazı olarak seçmiştir.

Mehmet Akif Ersoy Hangi Sanat Akımına Mensuptu

Benimsediği sanat anlayışı, tercih ettiği edebi tür ve realizmin onun yaşadığı dönemde yaygın olarak kullanılan bir edebiyat akımı olması, Mehmed Âkif'in şiirlerinin gerçekçilik akımının bazı özelliklerini taşımasına sebep teşkil etmiştir.

Mehmet Akif Ersoy Hangi Padişaha Şiir Yazdı

Safahat'ta Mehmet Âkif'in II. Abdülhamit'e ve onun dönemine yazdığı tek müstakil şiir “İstibdad” başlıklı şiirdir.

Mehmet Akif Ersoy İslamcı mı

İslamcı düşüncelere sahip olmasına karşın Ersoy, özellikle akıl ve bilimle İslâm'ı yeniden barıştırmaya dayalı görüşlere sahip olmak bakımından dönemin hâkim İslamcı anlayışından uzaklaşmaktadır.