Toplumsal Medya

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Tank Palet Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamalar gerekçe gösterilerek Habertürk'e ceza verilmişti. 

Başarır'ın canlı yayındaki sözlerini program moderatörü Eren Eğilmez’in müdahalesi ile birlikte sıcağı sıcağına düzeltmesine rağmen RTÜK, Habertürk’e 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

"Kel ölür sırma saçma olur" Türkiye'sinde, bir ceza aldı diye Habertürk, demokrasinin yılmaz savunucusu ve tarafsız kanal ilan edildi. Hem de CHP tarafından...

RTÜK'ün verdiği cezaya haklı olarak CHP içinden birçok tepki geldi. Habertürk'e gelen desteklerden biri de İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'ye aitti. Kesici, diğer mesajlardan farklı olarak çıtayı epey bir yükseltti ve Habertürk'ü "özgür, bağımsız ve tarafsız bir yayın organı" ilan etti. 

"Habertürk TV özgür, bağımsız ve tarafsız bir yayın organıdır. Gücü tarafsızlığından gelmektedir" diyen Kesici, "RTÜK kararı yanlış bir karardır ve anti demokratik bir karar olarak anılacaktır" ifadelerini kullandı.

'ALO FATİH'İ ÇOKTAN UNUTMUŞ...
Sosyal medya kullanıcıları ise Kesici'ye "Alo Fatih" vakasını hatırlattı. Kimi Kesici'yle dalga geçti, kimi de sert dille eleştirdi. "Alo Fatih" diye bilinen olayda Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını HaberTürk canlı yayınında görünce, Ciner Medya Grubu'nu kontrol eden Fatih Saraç'ı arıyor ve yayının durdurmasını istiyor.

Bu olaya ilişkin olduğu idida edilen ses kaydı ise CHP'nin resmi Youtube kanalı CHP TV'de hala yayında...