Türkiye bir süredir CHP Genel Başkanı “Kaçış Planı” diyerek duyurduğu ABD’deki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ailesine yakın vakıflara yönelik iddiaları konuşuyor. 

Kılıçdaroğlu iddialarında Türkiye’den TURKEN Vakfı’na para aktarıldığını dile getirmişti.

Bu açıklamanın ardından da sosyal medyada “Kaçamayacaksınız” etiketi günlerdir etiketteydi. 

İşte tam da bu gündemdeyken STAR TV kanalından dikkat çeken bir hamle geldi. Kanal televizyonda “Kaçış Planı” isimli filmi ekranlara taşıdı. 

Aksiyon türündeki film, eski bir savcının hapishanelerdeki güvenlik önlemlerini aşarak nasıl kurtulduğu ve bu sırada başına gelen maceraları konu alıyor.

KAÇIŞ PLANI FİLMİNİN KONUSU
Ray Breslin, eski bir savcı ve avukattır. Ancak mesleğini, hapishanelerin güvenlik tedbirlerini kontrol etmek amacıyla bırakır ve en önemli hapishane güvenlik uzmanlarından birisi haline gelir. Bu süre içerisinde pek çok hapishaneye tutuklu olarak girmiş ve bu hapishanelerden firar etmeyi başarmıştır. Bir güvenlik şirketi de bulunan Breslin, bu konuyla ilgili güvenlik kitabı da yazmıştır. 

Bu kitapta üst düzey korumalı bir hapishane sistemini tasarlamış ve açıklamıştır. Fakat başta her şeyden habersiz olan Breslin, kendi fikirlerinden yararlanılarak oluşturulmuş ve uluslararası sularda gezen bu yüzen hapishaneye konuk olur. Bu hapishane girdiği ve firar ettiği diğer hapishanelerden oldukça farklıdır. Çünkü, burada Breslin'i bir ömür boyu tutmak istemektedirler. 

Breslin ise daha sonra kendisini kiraladığını ve asıl adının Mannheim olduğunu öğreneceği, Emil Rottmayer ile hapishanede tanışır. İkili, birlikte bu yüzen hapishaneden kurtulmak amacıyla çalışmalara başlarlar.