Toplumsal Haber Merkezi

Günde milyonlarca kişinin ziyaret ettiği katılımcı sözlük sitesi Ekşi Sözlük'e erişim engeli geldi.

Sözlük için BTK’nın sorgu sayfasında  “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir”  ifadeleri kullanıldı.

Ekşi Sözlük, resmi sosyal medya hesabından  "Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız"  paylaşımını yaptı.

BİR ASKERİN DEPREM BÖLGESİNDEKİ YAŞADIKLARI
Ekşi Sözlük'te yazar olan bir subay, depremin olduğu gün ve sonrasında yaşadıklarını Sözlük'te anlatmıştı. Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına o gönderinin neden olduğu öğrenildi. 

Deprem günü Antakya'da görev yapan subay, yaşadıklarını "allah o gün bana cehennemi dünyada gösterdi. bu olay için diyeceğim kısa ve öz tek cümle budur" sözleriyle anlatıyordu. Asker gönderisinde depremin ilk günü Antakya'da "Beşir Derneği, AFAD gönüllüleri, çevik kuvvet, asker, Hataylı depremzedeler, bazı isimsiz bireysel yemek yapan hayırseverler, birkaç belediye aş aracı" olduğunu doğrularken AFAD ve Kızılay'ın olmadığını vurguluyordu. Kendisine  "bunlar STK, bunlar gönüllü, bunlar bir avuç asker, devlet nerde?" diye sorulduğunda yanıt veremediğini söylüyordu.*

*Editörün notu: Halen görevine devam eden subay, haber merkezimize ulaşarak gönderisinin haberden silinmesini rica ettiği için gönderinin tam metnini haberimizden çıkarıyoruz.