'Erdoğan'ın fetvacısı' olarak da bilinen Hayrettin Karaman, Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde, "25 yıl sonra" başlıklı bir yazı kaleme alırken, artık köşe yazı yazmayacağını duyurdu.

Yazı yazdığı dönem boyunca kendisinde iz bırakan tepkilerin olduğunu belirten Karaman, "'Örtülü bayanların kamuya açık yerlerde bacak bacak üstüne atıp sigara tüttürmelerinin yakışmadığını, bunu yapanların karşı tarafa (açıklara, sosyeteye, modernlere) imrenmeye devam ettiğini' ifade eden bir yazı yazmıştım. Hem açıklardan hem de kapalılardan çok sert tepkiler aldım; hiç alakası yok iken işi 'iffet' konusuna çektiler ve beni çok üzdüler" dedi.

"Hâsılı köşe yazarlığı çileli bir iştir, buna rağmen 86 yaşıma kadar yazmaya devam ettim. Şimdi artık hastayım ve yorgunum. Bu yüzden bu son yazıma kadar olduğu gibi köşe yazısı yazmayacağım, sıhhatim elverdiğince Pazar günleri bir köşede çıkacak 'sorulara cevaplar' yazısı yazacağım" diyen Karaman, "Kimi yazılarım istemediğim halde hak etmeyen bazılarını incitmiş olabilir, onlardan affımı ve haklarını helâl etmelerini dilerim" şeklinde veda etti.