MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycıbasın mesleğinde çalışan herkesin yıpranma payı hakkından yararlanması, internet haberciliğinin de göz önüne alınarak gerekli düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Kalaycı, TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada basın sektörüne dair sorunları dile getirerek "Basın ve yayın kuruluşlarımız ile basın çalışanlarının bazı sorunları bulunmaktadır. Basın çalışanları kendilerine özgü bir meslek yasasına sahip değillerdir. İnternet haberciliği de göz önüne alınarak gerekli düzenleme yapılmalıdır. Basın ve gazetecilik mesleğinde çalışanların tanımı yapılmalı ve tamamı yıpranma payı hakkından yararlanmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
Covid-19 salgınının medya sekötürünü üzerindeki olumsuz etkilerine de değinen Kalaycı, "Sektöre ve özellikle, zor durumda olan yerel medyaya yönelik ek tedbirler alınması gerekmektedir" dedi.

Yerel medyaya kamu reklamlarından daha fazla pay verilmesi gerektiği belirten Kalaycı, şu ifadeleri kullandı:

Uygun koşullarda kredi desteği sağlanmalı; bu destek, teknolojik gelişim ve yatırım ihtiyaçları göz önüne alınarak uzun vadeli olmalı ve sektörde istihdamı desteklemelidir. Basın sektöründe reklamlar ile resmî ilanlara uygulanan katma değer vergisinde indirime gidilmeli, gümrük vergilerinde gazetelere kolaylıklar getirilmelidir.