Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde çalışan yaklaşık 30 asistan hekim, düşük ücretlere ve ağır çalışma şartlarına karşı üniversite yönetimi hakkında hukuki süreç başlattı. Maltepe Üniversitesi Tip Fakültesi Hastane binası önünde basın açıklaması düzenleyen hekimler, yaşadıkları sorunları sıraladı.

Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) kazandıktan sonra Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışmaya başlayan yaklaşık 30 hekim, diğer hastanelerdeki hekimlerin üçte biri kadar maaş aldıklarını, çalışma sürelerinin çok uzun olduğunu, bayramda da çalışmak zorunda kaldıklarını ve mobbinge maruz kaldıklarını söyleyerek üniversite yönetimine karşı hukuki süreç başlattı.

‘HASTANE YÖNETİMİNE YAPILAN ÇAĞRILAR KARŞILIKSIZ KALDI’
Yaşadıkları sorunlara ve başlattıkları hukuki sürece ilişkin fakülte binası önünde basın açıklaması düzenleyen hekimler, sorunları konuşmak ve çözüm aramak için üniversite yönetimine sık sık çağrıda bulunmalarına rağmen yanıt alamadıklarını belirterek “Hastane ve üniversiteden toplantılar talep ettik, bu çağrılar karşılıksız kalınca, dilekçeler vermek zorunda kaldık” ifadelerini kullandılar.

Hekimlerin avukatı Muhammed Ömer Aslan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yüksek Öğrenim Kanunu’na göre tıpta uzmanlık eğitimine devam eden hekimler, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hekimlerle aynı aylık ve ödeneklere hak kazanmak durumunda. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve idaresi ise ne yazık ki hekimlerine bu hakları teslim etmediği gibi, toplantı taleplerini ve dilekçeleri cevapsız bırakarak, hekimleri yalnız bırakmıştır” şeklinde konuştu.

YÖK, İDARİ İŞLEM BAŞLATTI
Hekimlerin yaptığı suç duyurusu üzerine Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) da harekete geçerek idari işlem başlattığı öğrenildi.