İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği “Türk Dünyası Ülkeleri 30. Yıl Sanat Kutlamaları” çerçevesinde, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’ın gelenek ve kültürlerinin tanıtıldığı etkinlikler, 8-14 Kasım’da Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak.

İBB Kültür A.Ş.'nin yaptığı açıklamaya göre; Türk Dünyası Ülkeleri 30. Yıl Sanat Kutlamaları çerçevesinde konserler, dans gösterileri, edebiyat söyleşileri, sergiler ve atölye çalışmaları gibi farklı etkinlikler yapılacak. Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’ın kendi kültür ve sanat tanıtımının yanı sıra Türk Dünyası ülkelerinin ortak kültürleri de kutlamaların bir parçası olacak.

Ülkelerin kültür ve sanat tanıtımlarıyla birlikte tarihleri, yemek kültürleri, yaşam ve gelenekleri de katılımcılarla paylaşılacak. 10 Kasım’da ise Atatürk’ü Anma Programı çerçevesinde söyleşiler ve konserler düzenlenecek.

8 Kasım’da açılışı yapılacak olan etkinlikte, 9 Kasım’da Azerbaycan, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma ve Türkiye Cumhuriyeti Günü, 11 Kasım’da Özbekistan, 12 Kasım'da Kırgızistan, 13 Kasım'da Kazakistan ve 14 Kasım'da Türkmenistan’ın tüm gün süren kültür ve sanat kutlamaları yapılacak.