Beşiktaş Belediyesi iştiraki Beltaş A.Ş, yönetmen Metin Güngör’ün ünlü bohem ressam Fikret Mualla üzerine yaptığı ‘Renklerde Kaybolan Hayat’ filminin galasına MKM’de ev sahipliği yapıyor. 10 Şubat Pazartesi akşamı 19.30’da kokteyl ile başlayan gala programı 21.00’da film gösterimiyle devam edecek. Birçok ünlü sanatçı ve oyuncunun katılacağı geceye ev sahibi olarak Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da katılım gösterecek. 

21 Şubat’ta vizyona girecek film öncesi yönetmen Metin Güngör ‘Renklerde Kaybolan Hayat’ filmi için şunları söyledi:

‘’Türkiye’nin dünya çapında üne sahip sanatçılarından biri olan ressam büyük usta Fikret Mualla’nın hayatının ele alınarak, sanatçımızın yaşam hikâyesini, ülkesinden uzakta çektiği zorlukları, vatanına duyduğu sevgi ve özlemi Türk halkına ve dünyaya hak ettiği şeklide yansıtılmasını amaçlayan bir sinema filmi çektim. Bir dönem filmi olan “RENKLERDE KAYBOLAN HAYAT” Türk ressamı Fikret Mualla Saygı’nın hayatını gerçekçi bir şekilde yakın arkadaşı, ünlü yazarımız edebiyatçı, gazeteci-yazar Hıfzı Topuz’un aktarımları ve Fikret Mualla hakkında şahsen yapmış olduğum yıllar süren araştırmalara dayanmaktadır.
Ben bir Türk sanatçısı olarak Fikret Mualla’ya olan görevimi yerine getirdiğimi sanıyorum. Şu ana kadar devletten ya da herhangi bir kuruluştan bir destek almadan sadece kendi çabalarımla ve projeye maddi karşılık beklemeden katkı sunan Ali Poyrazoğlu, Bedri Baykam, Okan Bayülgen, Şebnem Schaefer, Selen Görgüzel Alkan, Bora Gencer, Mehmet Tokat, Öznur Kula, Bülent Seyran gibi daha bircok çeşitli aktör ve sanatçıların, kostümleri sağlayan by retro, sanat yönetmenimiz Hakan Vardar’ın destekleriyle yaptım, buraya kadar getirebildim. Bu film, Fikret Mualla’nın yanı sıra Cumhuriyet’in ilk kuşak önemli sanatçılarını da ele alan bir projedir.
’’