Albüm, söz, müzik ve düzenlemeleri Sîmir Rûdan’a ait olan 10 şarkıdan oluşuyor. Rock, alternatif, pop ve akustik gibi tarzlar albüm içerisinde etkili bir şekilde harmanlanmış. Bu anlamda Kevî’nin sound’unu tek bir tarza indirgemek veya onu kategorize etmek zor görünüyor. Sîmir Rûdan Kevî’de, felsefik ve psikolojik bir derinliğe sahip olan şarkı sözlerini, kendi yarattığı müziğinin üzerine adeta nakşetmiş. Aliyê Din (Öteki Taraf) adlı şarkısının sözleri bir soru ile başlıyor. Dîstopya’da uyarı ve eleştiriler var. Sîmir, Jirmam Leylê (Leyla Teyze) adlı şarkısını daha önce sağlık sorunlarından dolayı hayatını kaybeden komşusu için yazmış. Gulhavîn (Yaz Gülü) bir yaz şarkısı. Müzisyen daha önce yayınlandığı Bi Çîrokî adlı ilk albümünde beliren hikaye anlatıcılığını yeni albümü olan Kevî’de de sürdürmüş. Ava Şêt Diherike (Nehrin Suyu Akıyor) adlı şarkısında bir bağımlının hikayesini anlatılıyor. Hêsirên Veşartî (Saklı Gözyaşları) adlı şarkının konusu kadın sorunsalı.

Yaşamak, yaşamak

Ben de istiyorum yaşamak

Yaşamak, yaşamak, yaşamak

Gönlümce yaşamak!

İkinci albümünde Sîmir Rûdan kendi prodüktürlüğünü yapmış.

Kevî, İstanbul’da usta müzisyenler ile çalışılarak kaydedilmiş. Albüm kapağı için fotoğraf çekimleri profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilmiş.

SÎMIR RÛDAN KİMDİR?
Cizre doğumlu müzisyen 1999’da Hacettepe’de felsefe eğitimi almak için Ankara’ya yerleşti. Üniversiteye başladığında müziğin onun hayatındaki önemi arttı. Çünkü artık enstruman çalmaya ve sahne almaya başlamıştı. Elvis Presley, Beatles ve Pink Floyd gibi grupları hayranlıkla dinledi. Klasik Müziğe ilgisinin olduğunu fark edince konservatuara devam etmeyi düşündü ancak koşullar yeterince iyi olmadığından dolayı bu hayalinden vazgeçti. Bir dönem Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı olan Çok Sesli J. S. Bach Korosu’ nda aria okudu. 2005 yılında doğup büyüdüğü Cizre’ye dönerek müzik tutkusunu üretime dönük olarak sürdürdü. Şarkı yazmaya başladı ve evde kendince oluşturduğu koşullarda kayıt denemeleri yaptı. 2013 yılında söz müzik ve düzenlemeleri kendisine ait olan ilk albümü olan Bi Çîrokî’ yi Ütopya Müzik aracığı ile yayınladı. Bi Çîrokî yayınlandığı dönemde Hawar.net adlı web sayfasında yılın en iyi Kürtçe albümü seçildi. 2015 yılında birçok müzisyenin bir araya geldiği Peşk adlı karma albümde Berfîn (Kardelen) adlı şarkı ile yer aldı. Sîmir Rûdan 2015 yılından beri İstanbul’da yaşıyor. Müzisyen 27 Aralık 2019’da yeni albümü olan Kevî’yi bağımsız bir müzisyen olarak yayınlamıştır.