Toplumsal Ege

Kuşadası Kitap Fuarı bu yıl Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Toplumsal Yayın Grubu ortaklığında düzenleniyor. Fuar, kapılarını bugün halka açtı. Fuarın katılımcıları arasında Tuba Emlek'ten Ümit Zileli'ye, Fikri Sağlar'dan Ali Avcu'ya, Ergün Poyraz'dan Türker Ertürk'e kadar birçok yazar bulunuyor.

Atatürk Anıtı önündeki meydanda düzenlenen fuarın kurdelesini Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz ve Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel kesti.

'KUŞADASI KÜLTÜR SANATLA DA ANILSIN'
Açılışta ilk sözü alan Başkan Günel, "Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle, 40'ı aşkın yazarımızın da katıldığı bu muhteşem etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz" diyerek söze başladı. "İstiyoruz ki Kuşadası, doğası, lokasyonu ve güneşi kadar aynı zamanda kültürü, sanatıyla da anılsın. Kültür sanata verdiği değerle ifade edilsin" diyen Günel, bu nedenle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da teşvikiyle pandemi koşullarına rağmen birçok etkinlik yaptıklarını belirtti. 

'ŞİMDİ KİTAP FUARI, ARDINDAN ALTIN GÜVERCİN'
Günel'den sonra söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz ise konuşmasına Özlem Çerçioğlu'nun selamlarını ileterek başladı. Kültür sanatın belediyecilik açısından oldukça önemli bir alan olduğunu belirten Karakoz, Büyükşehir ile Kuşadası Belediyesi'nin bu yıl birçok altyapı ve üstyapı çalışmasına imza attıklarını söyledi ve "Şimdi de Kitap Fuarı ile, bunun ardından Altın Güvercin ile ve de diğer kültür sanat etkinlikleriyle Kuşadası'nı hak ettiği noktaya ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

'BİLGİNİN YÜKÜ AĞIRDIR'
Kaymakam Sadettin Yücel ise konuşmasında toplumların gelişmişlik seviyesinin kişiye düşen kitap sayısına, gazete okuma oranlarına da bakılarak ölçüldüğüne dikkat çekti. Yücel "Biz de bu konuda çok ciddi gayretler göstermiş, eserler vermiş bir milletin, çağdaş uygarlık seviyesini hedef almış, hatta onu aşıp yeni bir medeniyetin kurucusu olmuş bir neslin evlatları olarak, okumak, anlamak gibi sorumlulukların altındayız" dedi. "Bilginin yükü ağırdır" diyen Kaymakam Sadettin Yücel, "Bu yükü sadece düşünürüne ve yazarına bırakmamak lazım, paylaşmak lazım. Kitap fuarları bunun için çok uygun mekanlar" ifadelerini kullandı.

FUAR ON GÜN SÜRECEK
19-29 Ağustos tarihlerinde Atatürk Bulvarı'nda yapılacak olan kitap fuarını 22 farklı yayınevinin standı olacak, 40 yazar da imza ve söyleşi etkinlikleriyle okurlarını karşılayacak.

Pandemi önlemlerinin alınacağı, bu konudaki hazırlıkların da tamamlandığı fuarda konuklar ferah koşullarda kültür sanat ekinliklerine katılacak, binlerce kitapla buluşacak.

Kuşadası Kitap Fuarı’na katılacak yazarların bazıları şöyle:

Fikri Sağlar, Ümit Zileli, Türker Ertürk, Tuba Emlek, Ergün Poyraz, Ali Avcu, Oya Adıyaman, Mehtap Meral, Deniz Kuşça, Hüseyin Koca, Murat Kaplan, Özer Anaç, Derya Özmen, Seherhan Kızmaz, Berkiz Berksoy, Oya Özer, Çağla Şahin, İsmail Atan