Sanatçılarla dayanışma gecesinde söylenen "Cemo" adlı türkü nedeniyle HalkTV'ye para cezası kesilirken Görkemli Hatıralar programına ise üç bölüm yayın durdurma cezası verildi...

Halk TV'de salgın nedeniyle aylardır işsiz olan, geçim sıkıntısı yaşayan müzisyenler  için dayanışma gecesi düzenlendi. Serhan Asker’in sunduğu "Görkemli Hatıralar" programına konuk sanatçılar şarkılarıyla katıldı. Eski CHP Milletvekili, müzisyen Hilmi Yarayıcı'nın "Cemo" şarkısı ise programa 3 bölüm yayın yasağı ve kanala para cezası olarak döndü.

Dayanışma gecesinde söylenen "Cemo" türküsü, iktidar medyası tarafından "terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesiyle hedef gösterilmişti.

Kültür Bakanlığı tarafından onaylı ve telifi ödenen "Cemo" türküsü Halk TV'ye ceza olarak döndü.

RTÜK, harekete geçerek kanala para cezası verirken "Görkemli Hatıralar" programına ise 3 bölüm yayın durdurma cezası verdi.

İKTİDAR MEDYASI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İktidar medyası programın ardından kanalı hedef göstererek şu ifadeleri kullanmıştı:

"CHP'nin kanalı Halk TV'de terör örgütü DHKP-C propagandası! 'CEMO' isimli sözde marşı canlı yayında söylediler

CHP'nin kanalı Halk TV'de terör örgütü DHKP-C'nin propagandası yapıldı. Görkemli Hatıralar isimli programda "Sanatçılara destek" adı altında yapılan canlı yayında, Grup Yorum'un yargılandığı DHKP-C terör örgütü dava iddianamesinde de delil olarak yer alan 'CEMO' isimli sözde marş söylendi."

Havin Güngör