Protest, özgün müzik ve Anadolu rock gibi müziğin çeşitli dallarında eserler üreten müzik grubu Grup Yorum'un albümleri, long play (LP) formatıyla yayınlanacak. 

Grup Yorum, 1985 yılında dört üniversite öğrencisi tarafından kuruldu. 12 Eylül cuntasının kanlı izlerinin sürdüğü günlerde tarih sahnesine çıkarak halkın sesi oldu. Grup Yorum’un ilk yaptığı besteler, ölüm orucundaki siyasi tutsakların ailelerinin evlatlarını sahiplenmek için hazırlayıp oynadığı tiyatro içindi. 

Siyasi-politik geçmişimizde büyük izler bırakan, sanatın siyasal bir boyutunun olduğunu ortaya koymak için yıllardır mücadele eden Yorum’un sevilen albümleri long play (LP) olarak hazırlandı.

İlk albümleri 1987’de “Sıyrılıp Gelen”, ikinci albümleri ise 1988’de “Haziranda Ölmek Zor / Berivan” kaset/CD formatında yayınlanmıştı. Kalan Müzik’in hassasiyetle orijinal makara bantlarından hazırladığı en sevilen bu iki albüm şimdi de LP formatıyla dinleyicisiyle buluşuyor. LP serisinin devamında ise yine grubun en çok dinlenen albümlerinden “Cemo /Gün Gelir” için de hazırlıklar devam ediyor.