YAŞAM

Kış aylarında yenilmesi gereken yiyecekler

Kış ayları soğuk olduğu için vücut direnci az olan insanlar çabuk hastalanabiliyor. Bu yüzden dikkatli beslenmek gerekmektedir.

Kış aylarında yenmesi gereken yiyecekler ve faydaları şunlardır;

  1. Kivi: C vitamini yüksek oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
  2. Kuzu eti: B12 vitamini ve demir içerir, enerji seviyelerini arttırır.
  3. Turp: A vitamini, C vitamini ve antioksidan içerir, güçlü bir anti-enflamatuar etkiye sahiptir.
  4. Lahana: Kalsiyum ve folat içerir, kemik sağlığını korur.
  5. Soğan: C vitamini ve antioksidan içerir, kan şekerini dengeler.
  6. Lahana: Kalsiyum ve folat içerir, kemik sağlığını korur.
  7. Havuç: A vitamini yüksek oranı ile görme sağlığını korur.
  8. Yulaf ezmesi: Magnezyum, potasyum ve lif içerir, kabızlığı önler.
  9. Kırmızı biber: C vitamini yüksek oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
  10. Kekik: Anti-enflamatuar etkiye sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

{ "vars": { "account": "G-9KFVFXJPJ" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }