Toplumsal Özel

Gönüllü Gazeteci Selda Karafazlı, deprem bölgesi Hatay'da, 14 Mart itibari ile Rotary'lerin, ODTÜ'lülerin kurduğu çadırların, AFAD tarafından sökülerek, yerine yine AFAD çadırları kurulduğunu belirtiyor. 
Karafazlı bu süreçte, depremzedelerin eşyaları ile dışarıda kalıp, ıslandığını, mağdur edildiğini, yaşanan hırsızlık, gasp ve haksızlığa, itiraz ettiği için de kendisine linç girişiminde bulunduklarını anlatıyor.

9 STK YARDIM İÇİN GİTTİ
Depremin ilk günlerinden itibaren, Rotary, Evrensel, Emek Partisi, ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ öğrenci birlikleri, Ekmek ve Gül, DİSK Gıda İş, Bir Tek Sen Hatay İskenderun'da depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Gönüllüler, getirdikleri çadırları kurduktan sonra, ihtiyaç duyulan her tür erzağı temin ederken, bölgede depremzede ile birlikte yaşamışlar. 
Bu süreci Karafazlı şöyle anlatıyor:

DEPREMZEDENİN BAŞINA HIRSIZ ATANDI! 
"Milli Eğitim Bakanlığı, önce okul müdürlerini depremzedelere yönetici olarak atıyor. Okul müdürleri de İş Kur üzerinden depremzedeyi atayarak, bu işi ihale ediyor." 

Karafazlı İskenderun'da depremzede Ahmet S'nin görevlendirildiğini belirtiyor. Ahmet S.'nin direkt hırsızlık olaylarına karıştığını, yine görevlendirilen Gülten A'nın da kadınlara mobing uyguladığına dair yapılan şikayetlerin, duyulmadığını kaydediyor. 
Muhalif siyasi duruşu bilinen Karafazlı, bu ve bunun gibi sorunları yansıttığı için, kendisine linç girişimi olmuş. Güvenlik nedeniyle çadır kent alanından başka bir bölgeye geçmiş.
Karafazlı'ya, AFAD'a neyi sormaya çalıştığını sorduk!

ÇADIRI VARDI DA AFAD 37 GÜN NİYE BEKLEDİ?
"Elinizde çadır vardı da, neden kurmak için 37 gün beklediniz?
Depremin 15. gününden sonra (21 Şubat) bölgeden asker çekildi. Ve Gasp, hırsızlık gibi olaylar başladı. Biz gönüllüler olarak bunu engellemeye çalışırken, sorunu çözmek yerine neden bizi uzaklaştırdınız?"