Toplumsal Haber Merkezi

Yirmiden fazla kadının yazar Hasan Ali Toptaş tarafından taciz edildiğini açıklaması, Toptaş'ın da bunu kabul etmesinin yankıları halen sürüyor.

Toptaş'ın ardından yazar Bora Abdo'nun da birçok kadını taciz ettiği ifşa edilmişti. Bora Abdo'nun saldırısına uğradığını açıklayan kadınlardan ikisi de yazarlar Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu'ydu. Bu açıklamaların ardından Toptaş ve Abdo'nun çalıştıkları yayınevleri de taciz gündemine ilişkin açıklamada bulundular. Toptaş'ın yayınevi Everest, sosyal medya hesabından dün bir açıklama yayınladı ve konuyu 'hassasiyetle' takip ettiklerini duyurdu. Yayınevinin bu açıklaması yirmiden fazla kadının beyanı ortada olduğu için kimseyi tatmin etmedi.

YAZARLARLA YOLLAR AYRILDI
Bunun üzerine bugün Everest Yayınevi yeni bir açıklama yaptı. Yayınevi bu kez Toptaş ile yollarını ayırdıklarını belirterek "Her türlü tacizin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Everest'ten Hasan Ali Toptaş açıklaması

Öte yandan İletişim Yayınları da yaptığı açıklamada, "İletişim Yayınları olarak, maruz bırakıldıkları gayriinsani davranış, zorbalık ve tacize karşı yazarlarımız Pelin Buzluk ve Aslı Tohumcu’yla beraberiz" diyerek Bora Abdo ile olan yayın ilişkisini sona erdirdiğini duyurdu.