Toplumsal Haber Merkezi

Show TV'nin yeni dizisi Şeref Sözü geçtiğimiz hafta ekran macerasına başladı. İlk bölüm pedofili eleştirilerini de beraberinde getirdi.

Yapımcılığını Tims&B Productions'ın üstlendiği, başrollerini Tolgahan Sayışman, Sude Güler, Öykü Çelik, Aras Aydın ve Hülya Darcan'ın paylaştığı yapımın ilk bölümünde yer alan 'flashback' sahnesinde çocuk olan İsra (Güler) karakterinin kendisiyle oldukça fazla yaş farkı olan Cihan (Sayışman) karakterine aşık olduğunun gösterilmesi ve çocuğa "büyüyünce onunla evlereceğim" dedirtilmesi tepkileri de beraberinde getirdi. Pedofilinin meşrulaştırılmasına yarayan bu sahnenin ardından birçok izleyici de RTÜK'ü etiketleyerek gereğinin yapılmasını istedi. 

Dizinin bugün ikinci bölümünün yayınlanacak olması tartışmaları yeniden alevlendirdi. Show TV'nin söz konusu sahneyi halen sosyal medya hesaplarından paylaşması yine birçok kullanıcının tepkisini çekti. Bir kullanıcı "19 yaşındaki kız ile 39 yaşındaki adamı partner yapıyorsun bu da yetmiyormuş gibi küçücük çocuğu bilmem kaç yaşındaki adama aşık ediyorsun bir de kız büyüyünce bunları evlendiriyorsun öyle mi? Gerçekten leşsiniz, leş" derken, bir başka kullanıcı ise "Şu sahneyi çekerken hiç mi yüzünüz kızarmadı hiç mi utanmadınız biz ne yapıyoruz diye hiç mi düşünmediniz. Bu diziyi çeken yayınlayan ve oynayan hepiniz pedofiliye destek olmuş ve meşrulaştırmaya çalışmış oluyorsunuz. Hepiniz iğrençsiniz hepiniz" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

O sahne şöyleydi: