Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye'de adaletin mumla aranması, yeni yeni 'pazarlar' yaratıyor. Bunların başında da reyting canavarı magazin programları geliyor. Polisin titiz bir soruşturmayla alabileceği ifadeler bu programlarda veriliyor ve polis ise o noktada dahil oluyor. Bu sırada da stüdyodaki seyircilerin 'oooooo' çığlıkları arasında reytingler coştukça coşuyor.

Bu olaylar silsilesinin sonuncusu ise yandaş ATV'de ekrana gelen Müge Anlı'nın programında yaşandı. 9 yaşında bir çocuğun odunla cinsel istismara uğraması ayrıntılarıyla anlatıldı, seyircilerden uğultu koptu, reytingler tavan yaptı, Müge Anlı "hukuki açıdan bunları konuşmak zorundayız" dedi ve stüdyoya polisin gözaltı işlemi için girmesiyle bir program daha 'başarıyla' tamamlandı...

Sakarya'da 9 yaşındaki Şiar'ın ölümüyle ilgili annesi Gülizar Kılıç'tan itiraflar gelince polis stüdyoya girip Gülizar Kılıç ve Hami Kıcı'yı gözaltına aldı. Şiar'ın cinsel tacize uğradığı ve şiddet gördüğü ortaya çıktı.

Müge Anlı Tatlı Sert programında 9 yaşındaki Şiar Kılıç'ın ölümüyle ilgili bir itiraf aldı. Gülüzar Kılıç dün yayını terkeden Hami Kıcı'dan sonra Müge Anlı'ya kuliste bilinmeyenleri anlattı. Hami'nin şekeri yükselince hastaneye gittikleri gün "Şiar'ın öldüğünü düşündüklerini' itiraf etti. Canlı yayında 'sopayla cinsel taciz' iddiası dile getirildi.

ÇOCUK ÇİVİLİ SOPAYLA DÖVÜLDÜ
Sakarya'da 9 yaşındaki Şiar Kılıç'ın yanarak ölmesinin gerçek sebebi ortaya çıktı. Hami Kıcı, Şiar'ı yangından 2 gün önce öldüresiye dövmüş. Küçük çocuğu çivili sopayla döven Hami Kıcı, daha sonra şekeri yükselince hastaneye gitmiş. Hastaneye giderken Şiar kendinde olmadığı için 'öldüğünü' düşündükleri ortaya çıktı.

Hastaneden geldiklerinde Şiar'ın yaşadığı gördüklerini belirten Gülüzar Kılıç, Şiar'a yemek yedirmeye çalıştığını belirtti. Ancak küçük çocuğun yemek yiyemediğini ağzından yeşil sıvılar geldiğini ve yürümeyemediğini açıkladı. Şiar yanan evde uyurken kendisinin yan evde uyuyakaldığını belirten Gülüzar, şunları anlattı:

Uyandığımda Hami dışardan geliyordu. Tuvaletini yapmaya gittiğini söyledi. 20 dakika sonra yangın kokusunu aldık. Hami dışarı çıktığında evi yaktı mı görmedim. Ama yangını görmesi lazımdı. 

Hami Kıcı, Şiar Kılıç'a cinsel saldırıda da bulunmuş. Gülüzar Kılıç'ın itirafı şöyle:

Hami sopayla Şiar'ı taciz etmeye çalıştı. Engel olmaya çalışınca odunla bana vurdu. Bunu kızlarıma yapmaya çalışmasına izin vermedim. Şiar'ı hastaneye götürmeye çalıştım. Götürürsen kızlarına da aynısı olur diye tehdit etti.