Şule Çet Dayanışma Platformu, katledilen kadınlarla ilgili suçlayıcı ifadeler yer alan Gülay Atasoy'un yazdığı ve Nesil yayınevi tarafından yayınlanan 'Özgür Kızlar' adlı kitapla ilgili yazara ve yayınevine dava açtı. Kitapta, "Münevver Karabulut'lar, Selma Saçmalı’lar, Tuğçe Anlaş’lar, ‘Ben özgürüm’ diyerek, girdikleri aşk oyununda hayatlarıyla oynadılar" gibi ifadeler yer alıyor.  

'GENÇ KIZLARIMIZ AYNI KADERİ PAYLAŞMASIN..."

'Özgür Kızlar' adlı kitabın arka kapağında yer alan "Dünyaya bir kez geldin. Ye, iç eğlen! Özgür ol! Mutlu ol! Kim tutar seni! Gençsin, sevmek ve sevilmek senin hakkın!..' Bu sözlere kulak vermişti onlar. Hayatlarının amacıydı özgür olmak, aşık olmak… Münevver Karabulut'lar, Selma Saçmalı’lar, Tuğçe Anlaş’lar, ‘Ben özgürüm’ diyerek, girdikleri aşk oyununda hayatlarıyla oynadılar. Biz istedik ki genç kızlarımız, aynı kaderi paylaşmasın, aşk sofrasında zehirli bal yemesin… Anne-babaları kan ağlamasın. Gözyaşları sel olup çağlamasın. Öyleyse var mısınız Özgür Kadınlar kitabını okumaya?” cümleleri, cinayete kurban giden kadınların suçlu gibi gösterilmesi ve yaşadıklarının "kader" olarak nitelenmesi nedeniyle tepki topladı.

Şule Çet Dayanışma Platformu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada "Canice katledilmiş kadınların isimleriyle ölümlerini meşrulaştırılıp kitabını yapmışlar. Gülay Atasoy’a ve nesil yayıncılığa dava açılacak. Ayrıca bu kitabın toplatılması için yasal yollara başvurulacak." denildi.

Bazı online kitap satış sitelerinde yapılan okuyucu yorumları ise dikkat çekt. Okuyucu yorumlarından bazıları şöyle: