Toplumsal Haber Merkezi

Türkiye, 1 Temmuz itibarıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla resmen İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi.

“Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” bugün itibarıyla resmi olarak yürürlükten kaldırıldı. Karar, Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Türkiye'nin birçok ilinde sözleşmeden çıkılmasına karşı protestolar düzenlenecek. 1 Temmuz saat 19.00 itibariyle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Artvin Hopa, Bursa, Denizli, Tunceli, Eskişehir ve Mersin'de kadınlar sokağa çıkacak. 

KADINLAR İSTİKLAL'DE: İSYAN VAR!

İstanbul'daki eylem Taksim İstiklal Caddesi'nde düzenlenecek. Kadınlar, birkaç saat öncesinden eylem alanında toplanmaya başlarken alandan ilk görüntüler gelmeye başladı. 

Kadınlar "İsyan var" döviziyle birlikte yürümeye başladılar.

İsyan var

Eylemde öne çıkan diğer dövizler...

İstanbul Sözleşmesi Taksim

İstanbul Sözleşmesi Taksim

istanbul sözleşmesi taksim

İstanbul Sözleşmesi

Kortejlerini oluşturan kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz, bizim için bitmedi" pankartının arkasında yürümeye başladılar. 

istanbul sözleşmesi

Eylemde, "Susma haykır, eşcinseller vardır' sloganları da atıldı. 

Polis, müdahalesi sonrası kadınlar polisin barikatlarına yüklendi.

İşte kadınların yüklenerek yıktığı o barikatlar...

Plastik mermiyle müdahale eden polisin müdahale anları Toplumsal muhabirlerince görüntülendi.

Toplumsal - Taksim

Kadınların plastik mermiyle parçalanan, Toplumsal muhabiri Umut Taştan'ın çektiği dövizinin fotoğrafı polis müdahalesinin şiddetini en açık şekilde gösteren fotoğraflardan biri oldu.