5 Ocak’ta Tunceli'de kaybolan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku'nun kaybolmasının üzerinden 120 gün geçti. Genç kadının telefon sinyalinin kesildiği Sarı Saltuk Viyadüğü Uzunçayır Baraj Gölü'nde yapılan arama çalışmaları ise dört aydır bir sonuç vermiş değil.

Aylardır kardeşini arayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, bianet’e konuştu. Abla Doku, “Tüm yetkililer bize Gülistan’ın Munzur suyunda olduğunu söylüyor. Esma Kılıçaslan ve Uzman Çavuş Yılmaz Güneş o sudan çıktı benim kardeşim çıkmadı. Çünkü arama çalışmaları ciddi şekilde yapılmadı” dedi.

Dört gün önce Vali Tuncay Sonel ile görüştüğünü belirten abla Aygül Doku şöyle devam etti:

İlk yirmi gün suda arama çalışmaları yapıldı daha sonra görüş mesafesinin yeterli olmadığı söylendi ve çalışmalar bırakıldı. Ancak Vali, Savcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yönlendirilen ekip, Gülistan’ın suda olduğunu söylüyorlar. Tüm deliller bu yöndeymiş.

Ama arama çalışması yapan ekipler de kardeşimin suda olmadığını söylüyorlar. Ayrıca çalışmalar sadece köprünün ayaklarında yapıldı. 

Biz arama çalışmalarının genişletilip tıpkı Yılmaz Güneş de olduğu gibi sistemli bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Yılmaz Güneş kaybolduktan 44 gün sonra bulundu. Çünkü ciddi ve sistemli bir çalışma yapıldı.

VALİ NE DEDİ?

Biz aynı sistemli aramanın Gülistan için de yapılmasını istiyoruz Gülistan ordaysa ciddi ve sistemli bir çalışmayla neden bulunmasın... Baraj kapaklarına kadar didik didik arama yapılmasını istiyoruz. Akar bir suda 15 km sürüklenen asker bulundu benim kardeşim neden bulunmasın...

Vali Tuncay Sonel, kardeşimi bulmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Kendisine arama çalışmalarının baraj kapaklarının olduğu bölgeye kadar yapılmasını talep ettiğimizi ilettik.

'İNTİHAR ETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM'

Dört aydır Türkiye’nin en yüksek güvenlikli kenti olduğu söylenen bir avuç kentte kardeşimin ne ölüsüne ne de dirisine ulaşılamadı. Ben kardeşim o sudan çıksa dahi  intihar ettiğini düşünmüyorum.

Kardeşimin kaybolmasında birinci derece şüpheli olan Zeınal Abarakov’un ailesi ve kendisiyle ilgili yeteri kadar araştırma yapılmadı. Zeınal, üzerindeki şüpheler giderilmedi. Ailesi ve kendisi olayın ardından kenti terk etti ve hiçbir şey yapılmadı hala daha yapılmıyor.