Yeni Aile Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan dolayısıyla makamında ağırladığı 10 yaşındaki çocuğa "ramazan" dolayısıyla çikolata ikram etmediğini söyledi.

Yanık, çocuğun ramazandan sonra, kaldığı koruma evinden yine misafir olarak geleceğini, çikolata ikramını o zaman yapacağını söyledi.

TEPKİ TOPLADI
Bakan'ın çocuğa yaklaşımına tepki gösteren gazeteci İsmail Saymaz, "Bir Aile Bakanı ve Sosyal Hizmetler Bakanı düşünün ki, 23 Nisan’da makama oturacak çocuğun koruma altında olduğunu cümle aleme ilan ediyor. Ramazan ayı diye el kadar çocuğa çikolata vermiyor" dedi.

Söz konusun anların görüntülerini paylaşan yönetmen Levent Kazak da duruma "Ya sinirden dışarı attım kendimi, yürüdüm. Burnumdan soluyorum hâlâ. İnsan değil bunlar. Koruma altındaki küçücük çocuğu deşifre etmek zaten suç, yetmemiş üzerinden din bezirganlığı yapıyor bir de. Sesi titriyor çocuğun. Ya size sarf edilecek küfüre ayıp" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Görüntüleri paylaşan birçok sosyal medya kullanıcısı da tepkilerini dile getirerek Bakan'ın yaptığı şeyin düşüncesizce olduğu yorumunu yaptı. 

YANIK'A İSTİFA ÇAĞRISI
Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Derya Yanık'ı şov yapmakla suçlayarak tepki gösterdi. Öğlen saatlerinde #deryayanıkistifa etiketi Twitter'da bir numara oldu.

Saadet Partili Ali Aktaş "Cumhurbaşkanı olsam Derya Yanık'ı derhal görevden alırdım. Gerçi onu bakan atamış olmakla zaten göreve insan seçmede son derece başarısız olduğum ortaya çıkmış olurdu ve bundan dolayı utanmam da gerekirdi. Bir yetim çocuğa nasıl davranacağını bilmeyenden Aile Bakanı olmaz" ifadesini kullandı