İran’da okul vuruldu. İran’ın güneyindeki Minab kentinde bulunan bir kız ilkokulunun saldırıda hedef alındığı bildirildi. İran’ın yarı resmi ajansı Tasnim Haber Ajansı, hayatını kaybeden çocuk sayısının 51’e ulaştığını duyurdu.

Saldırının ABD ve İsrail’in İran’a yönelik hava ve füze operasyonları sırasında gerçekleştiği öne sürüldü. Okul binasının büyük bölümünün yıkıldığı, çevrenin enkaza döndüğü aktarıldı.

Olay yerinden paylaşılan görüntülerde binadan siyah dumanların yükseldiği, araçların parçalandığı ve çevrede büyük panik yaşandığı görülüyor. Bölge sakinleri enkaz altında kalan çocuklara ulaşmaya çalıştı.

Teknoloji devlerine 29 milyon ruble ceza
Teknoloji devlerine 29 milyon ruble ceza
İçeriği Görüntüle

ABD Başkanı Donald Trump daha önce operasyonlarda “sivil kayıpları en aza indirme hassasiyeti” gösterileceğini açıklamıştı. Minab’daki okul saldırısı sonrası Washington ve Tel Aviv’den resmi bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

Saldırı haberi bölgede büyük tepkiye yol açtı. Sivil kayıpların artabileceği endişesi sürüyor.