AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Cuma çıkışı konuşan Erdoğan, “Televizyonlarda ‘Melih Bulu istifa etsin’ diyorlar, yürekleri yetse ‘Cumhurbaşkanı da istifa etsin’ diyecekler.” ifadelerini kullandı.

Tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın eşi Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra'yı “Boğaziçi ile ilişkileri olan bir insan, alanında başarıları olan bir arkadaş" olarak nitelendiren Erdoğan, "Televizyon kanallarında ‘Melih Bulu istifa etmelidir’ diyorlar. Yürekleri yetse ‘Cumhurbaşkanı da istifa etsin’ diyecekler. Osman Kavala denilen, Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor.” ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Twitter'da başlatılan #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi gerek Türkiye gerekse dünya sıralamasında ilk sırada yer aldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için açılmış ve istifasını isteyen etikete alternatif, AKTroller tarafından başlatılan #ErdoğanınYanındayız etiketi de dikkat çekti.