Habertürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyu programında gündeme ilişkin gelişmeler ele alındı. Programda yaşanan Kemalizm tartışmasında İsmail Saymaz, Selman Oğüt'e, “Bu arkadaş baştan sona doğru şekilde 2 rekat namaz kılamaz. Ben buna namaz kıldırırım. Ben bunların tümüne namaz kıldırırım” dedi. Yaşanan tartışma sonrası programın sunucusu yayına reklam arası verdi.

Yandaş Selman Öğüt geçen yıl yaşanan Türkçe ezan tartışmasında da, ezanın anlamını yanlış söylemişti.

Yaşanan tartışmada Selman Öğüt'ün "Başörtülüleri üniversiteye sokmuyordunuz" sözlerine İsmail Saymaz şöyle yanıt verdi:

Ne alakası var ya ben lisedeydim o zaman. Ben namazında niyazında bir gençtim. Ezbere konuşuyorsunuz. Kemalistler bu ülkede özgürce ezan okunmasını sağladılar, namaz kılınmasını sağladılar.  Önce kavramlar yerine oturtulacak. Bu ülkede Kemalistler Müslümandır, bu ülkede Kemalistler sayesinde ezan özgürce okunuyor.

Bu ülkede 'Yeterki Kemalciler kazanmasın, Yunan işgali olsun' diyenlere karşı savaşarak kazandılar. Bu ülke Müslüman çoğunluksa, ezan okunuyorsa , Türk Bayrağı dalgalanıyorsa Kemalciler sayesinde, Atatürkçüler sayesindedir. Bunlar kadrolu provakatör.

İslamcılar marjinal bir azınlıktır. Türkiye'nin başını belaya soktular. Bugün Kemalistler, İslamcıların bozduğu Türkiye'nin belaya koyduğu yerlerde Kemalistler gelip kurtaracak.

Daha sonra ise yaşanan tartışmada Selman Öğüt'ün "Kemalistler bu ülkede zulmetmiştir, Türkçe ezan okutmuştur. İkna odaları kurulmuştur" sözlerine İsmail Saymaz sert tepki gösterdi.

'BUNA NAMAZ KILDIRIRIM'
Saymaz, Selman Öğütü'ü yerden yere vuran konuşmasında şöyle konuştu:

Bu arkadaş Kur-an'ın Elif'in 'E'sini bilmez. Ben Kur-an okumuşum. Bu arkadaş 2 rekat namaz kılamaz. Bu arkadaş 2 rekat namazı baştan sona kılamaz. Ben buna namaz kıldırırım. Bu Kuran'ın 'K'sini bilmez. Ben bunların tümüne namaz kıldırırım.