Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılmış, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunu eleştirmişti.

Arınç gündeme bomba gibi düşen açıklamalarının sonunda da ''Erdoğan'da benimle aynı fikirde'' demişti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapmış olduğu açıklama ile Arınç'ı yalanladı. Sadece yalanlamakla kalmayan Erdoğan, Arınç'ın açıklamalarının ''fitne ateşi yakılması'' için kullanıldığını söylemişti.

AKP destekçisi Abdulkadir Selvi'de Hürriyet gazetesinde yer alan bugünkü yazısında Arınç'ın yanlış zamanda çıkış yaptığını söyledi.

Selvi, Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği konuşmadan ''Bülent Arınç’ın, Erdoğan’ın bilgisi dahilinde konuşmadığı'' sonucunu çıkardı.

Erdoğan'ın Arınç gibi düşünmediğini söyleyen Selvi, dün yapılan açıklama ile Erdoğan'ın ''Hukuk ve ekonomi alanını kapsayacak olan yeni reform sürecinin amacından saptırılmasına'' izin vermediğini söyledi. 

Dava arkadaşı Arınç'ı yalanlayan Erdoğan'ın bu açıklaması sayesinde MHP'nin de rahatsız edilmesinin önüne geçildiğini söyleyen Selvi '' Reform sürecinde yapılan açıklamaların MHP’yi rahatsız etmesine ve cumhur ittifakının zarar görmesine izin vermedi'' dedi.