Dün akşam Yıldız Teknik Ünivesitesi'nin Davutpaşa Kampüsü'nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Netflix'in ikinci Türk dizisi olan Atiye'nin başrolünü oynayan Beren Saat, ödülünü aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni yıla çok güzel bir ödülle başladığını dile getiren Saat, "Bu ödülü İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin verdiği onur mücadelesine adadım" diye konuştu.

Atiye dizisiyle ilgili olumlu yorumlar aldığını ve çok mutlu olduğunu ifade eden Saat, dizinin ikinci sezonunun hazır olduğu bilgisini de verdi.

Gecede, en iiyi erkek dizi oyuncusu ödülü Kıvanç Tatlıtuğ'a giderken, en beğenilen kadın tiyatro oyuncusu; Serenay Sarıkaya oldu.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Üniversitesi öğrencileri, yaklaşık bir haftadır rektörlüğün günde üç öğün olan indirimli yemek hakkını bir öğüne düşürmesine ve dönem başında yapılan yemekhane zammına karşı mücadele vermişti. 'Ekonomik kriz koşullarında cüzi miktardaki parayla yaşam mücadelesi verdiklerini ve krizin faturasının öğrenci ve emekçilere kesilmesine karşı olduklarını' söyleyen öğrencilere karşı polis cop kullanmış ve rektörlüğe dilekçe vermelerine engel olmuştu.

İstanbul Üniversitesi, öğrencilerin yemek hakları için günlerdir devam eden eylemlerinin ardından geri adım atmıştı.