Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Meclis’e sığınmacılara ilişkin yasa teklifi vereceklerini açıklayan Özdağ, İnce’nin bu teklife destek verdiğini belirtti.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Özdağ, sığınmacılara ilişkin Meclis’e yasa teklifi vereceklerini açıkladı. AKP’nin bugüne kadar 900 bin Suriyeliye vatandaşlık verdiği iddia eden Özdağ, “Her gün Yenimahalle’de bir taksi durağından 50 vatandaş ve Suriyeli aile, Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne vatandaş olmaya gidiyor. Bu seçimlerde Türk halkının desteğini kaybeden Erdoğan, vatandaşlık vererek Suriyeli oylarıyla seçimi kazanmak gibi bir yola başvuracağı görülüyor. Bu Türk Milleti’nin seçme ve seçilme özgürlüğünün ortadan kalkmasıdır. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi, seçim güvenliğinin ortadan kalkmasıdır. Bundan dolayı Zafer Partisi olarak önümüzdeki günlerde TBMM’ye bir yasa teklifi veriyoruz.” dedi.

‘İLK 10 SENE OY KULLANMAMALILAR’
Özdağ Suriyelilerin vatandaşlık almasının ardından ilk 10 sene oy kullanmaması gerektiğini söyledi:

Türk vatandaşlığı alanların, Suriyeli ve diğerlerinin ilk 10 sene vatandaşlık aldıktan sonra, seçimlerde oy kullanamaması düzenlemesini talep edeceğiz, yasayla. Ayrıca vatandaşlığın geçerli olması için de hepsinin isimlerinin resmi gazetede yayımlanması gerektiğini talep ediyoruz. Daha önce vatandaşlık uygulaması yürürlüğe girmemeli. Ve Zafer Partisi olarak bu konuyu diğer siyasi partilerin de gündemine taşımaya başladık.

İNCE İLE NE KONUŞTU?
Bu kapsamda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştüğünü anlatan Özdağ, İnce’nin tekliflerini desteklediğini vurguladı:

Dün bir heyetle Memleket Partisi Genel Başkanı sayın Muharrem İnce'yi parti genel merkezinde ziyaret ettik. Bu durumu onlara anlattık. Onlar da endişelerimize katıldılar. Böyle bir yasa teklifini onların da destekleyeceği veya benzer bir yasa teklifini onların da vereceğini ifade ettiler. Önümüzdeki günlerde Zafer Partisi olarak bu konuyu diğer partilerin de gündemine ziyaretle götüreceğiz. 

BABACAN’A TEPKi
Özdağ geçen günlerde Suriyelilerin Türkiye’ye yük oluşturmadığını iddia eden Babacan’a da tepki gösterdi.

Özdağ şunları söyledi:

DEVA Partisi lideri, utanmadan ve sıkılmadan 5 milyon Suriyelinin Türkiye ekonomisi için büyük bir yük olmadığını, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu söylüyor. Bu cümle Türk milletine ve aklına yapılan bir hakarettir. Ne demek Türkiye büyük harcama yapmadı? Almanya’da veya Fransa’da böyle bir açıklamayı yapan siyasetçiyi halk sokağa çıkartmaz. Babacan’ın da içinde bulunduğu AK Parti hükümetinin Sağlık Bakanı Akdağ, Aralık 2017’de 2011-2017 maliyetinin 37 milyar dolar olduğunu açıklamıştır. Erdoğan ise kaç defa 40 milyar dolar harcadık dedi geçen senelerde. Oysa gerçek rakam 9 milyon Suriyeli 11 seneden bu yana 2021 sonu itibariyle 98 milyar dolar.

Peki, değerli basın mensupları Babacan bilmez mi bunu? Bilir elbet. Ancak Babacan deyince aklımıza gelen, gelmesi gereken ilk şey kamu özel iş birliği ya da bilinen adıyla yap-işlet-devret modelidir. Ama Babacan ve Erdoğan iş birliği içerisinde bu modeli yap-soy-devret projesine çevirdiler. 254 adet proje yapıldı. Maliyeti eğer devlet yapsaydı, 35 milyar dolar olacaktı. Özel şirketler maliyeti, Babacan’ın da onayıyla, 54 milyar dolar gösterdiler. Kazanç ise %147 67.5 milyar dolar. DEVA Türk milleti için deva değil bela olduğunu gösterdi ve bu durumu gören vatansever DEVA mensupları hızla bu partiden istifa etti.