İyi Parti’den ihraç edilmek istenirken mahkeme kararıyla geri dönen Prof. Dr. Ümit Özdağ ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Türk Ulak haber sitesinde yer alan habere göre, Ümit Özdağ’ın kısa zaman içerisinde partisinden istifa edeceği ileri sürüldü.

Özdağ’a yakın çevrelerden aktarılan iddiaya göre Ümit Özdağ ve arkadaşları yeni bir parti kurmak amacıyla yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Özdağ’ın bu çerçevede istifa edip bazı milletvekillerinin de harekete katkı vererek, MHP ve İyi Parti’den birçok ismin Özdağ’ın partisine katılacağı öne sürüldü.

Habere göre Ümit Özdağ ve arkadaşlarının kuracağı partinin, Türk Milliyetçiliği esasına dayalı temel politikalar üretmesi beklendiği iletildi.

İYİ PARTİ FEZLEKE KARARINI VERDİ
Öte yandan İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu HDP’lilere yönelik fezleke tavrılarının ne olduğunu açıkladı. Meclis’e gelecek HDP’li vekillerin terörden yargılanmasına dair fezlekeler için “Biz, gençlik yıllarımızdan itibaren teröre karşı şuurlu ve gözü açık bir hayat yaşadık. Terörle ilgili hassasiyetimiz de çok net ve bellidir. Milim sapmadık. Fezleke oylamalarına da tamamen aklım, kalbim, vicdanım ve gözüm açık elimi kaldıracağım ve evet diyeceğim” ifadelerini kullandı.