Son dönemde çektiği tehdit videoları ve yazar Sevilay Yılman ile ilahiyatçı Cemil Kılıç’ı özel telefonundan arayarak tehdit etmesi ile gündeme gelen yandaş Fatih Tezcan’ın, muhalif yurttaşları hedefe koymak ve polis tarafından gözaltına alınmalarını sağlamak için Telegram uygulaması üzerinden kurduğu 'SİBERTÜRK' adlı grupta imamları kendi amaçları için kullanmayı hedeflediği ortaya çıktı.

Telegram grubu içerisindeki yazışmaları ilk olarak Twitter’da Taylan Kulaçoğlu’nun hesabından paylaşılan Fatih Tezcan bu grup aracılığı ile giderek daha tehlikeli projeleri kurgulamaya başladı. 10 bine yakın üyesi olan grup içerisinde, muhalif kişilerin “ihbar” adı altında grupta fişlendiği ve bu kişilerin CİMER ve Emniyet'e şikayet gönderilmesi yoluyla gözaltına alınmasının sağlandığı anlaşılmıştı.

Bu kez de Fatih Tezcan’ın hedeflerinin bunlarla sınırlı olmadığı, gruba gönderdiği “anket” adı altında sorulan bir soruyla ifşa oldu.

İMAMLARI KULLANMAYI PLANLIYORMUŞ
Fatih Tezcan “anket” başlığı adı altında gruptaki binlerce kişiye, koronavirüs sürecinde camilerin toplu ibadete kapanması ile birlikte pasifize olan imam, müezzin, Kuran öğretmeni gibi din görevlilerinin gruba entegre edilerek sosyal medyada muhaliflere karşı yürütülen operasyonlara dahil edilmesini nasıl karşılayacaklarını sordu.

Anketin “Diyanet’ten maaşlı 140 binin imam-müezzin-Kur’an öğretmenimiz var.Allah hepsinden razı olsun.Ancak camiler kapalı,hepsi boşta ve tabi evlerinde kalmalılar.Bu 140 bin görevlinin bu fitne sürecinde sosyal medyada aktifleştirilmesini nasıl bulursunuz?” şeklinde açıldığı yazışmalarda da görülüyor.

Anketin şıkları ise “Çok güzel olur. Dini bilgileri var, belagatları çok iyi, hainlere karşı çok isabetli bir hamle olur” ve “Hayır boş otursunlar, sosyal medyada işleri yok. Görev sahaları da değil. Mecbur değiller. Olmaz” şeklinde verilmiş.

Ankete katılan Fatih Tezcan’ın organize ederek yönettiği SİBERTÜRK isimli grubun üyelerinin %91’inin böyle bir projeye onay verdiği de anket sonucu olarak görülüyor.

FATİH AÇIKÇA 'TEMAS HALİNDEYİM' DİYOR 
Fatih Tezcan’ın Telegram üzerinden kurup yönettiği binlerce kişilik grubu AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çok yakın bir kişinin telkin ve himayesi ile kurduğu, devletin bakanlıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü,hatta bizzat İçişleri Bakanı ile bizzat görüştüğünü, hedefe konulan kişiler için 'işlem yaptırdığını' belirttiği ve fişlemeye konu olacak kişiler hakkında “ihbarların” nasıl ve hangi 'formata' göre yapılacağını belirttiği grup içi yazışmalarda, alenen bu faaliyetleri devletin kurumları ve bakanları ile irtibatlı olarak sürdürdüğünü savunuyor…

İşte ilk kez Twitter’da Taylan Kulaçoğlu’nun paylaştığı o yazışmalar: