Gazeteci Murat Yetkin, AKP sempatizanı arkadaşlarının ‘Tayyip Bey tabanını biliyor, ‘çalışmaktan yorgun düşmüş lider’ algısı oy getirir’ yorumunda bulunduklarını aktardı. 

Gazeteci Murat Yetkin, kendi Youtube kanalında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uyukladığı videosuyla ilgili, “Konuşmamızı istemedikleri konulardan son örnek” yorumunda bulundu.

Yetkin, "fonlarla ayakta duran" dijital mecraların konuşulmasını istedikleri konular arasında yer aldığını ancak ekonomik krizin, Erdoğan'ın uyumasının konuşulmaması gereken konular arasında yer aldığını söyledi.

Konuşulması istenmeyen konular arasında salgını da sayan Yetkin, Bayram tatili sonrası koronanın patlayacağı konusunda endişeli olduğunu dile getirdi. Yetkin, Sağlık Bakanının tavrına "Sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sözlerine bakmak bile yeterli. Evet, Koca, 'Her şey çok iyi, harika gidiyoruz' diyen Erdoğan ile ters düşmemeye gayret ediyor evet ama satır aralarına yediriyor bir şeyleri. Diyor ki;  'Türkiye'nin her yerinde yayılıyor'" sözleriyle dikkat çekti.

Yetkin, turizmin de zor da olduğunu ve taşıyıcı kolon görevi gördüğünü belirterek turistlerin aşı oldum 'beyanı' ile kabul ediliyor olmasını eleştirdi. Yetkin, haksız çıkmayı diledi.

Yetkin, Erdoğan'ın uyumasına ilişkin ise şunları söyledi:

"KENDİ TABANINI TANIYOR"

 “Konuşmamızı istemediklerine son örnek, 21 Temmuz öğleden sonra, ikisi de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a bağlı olan Anadolu Ajansı ve TRT’de yayınlanan bir Erdoğan videosu bulunuyor. Erdoğan’ın partilileriyle bayramlaşması… Üzerinde -sanırım penye- bir tişört var, olabilir, yazdır. Ama alışılmışın dışında bir yavaşlıkla, bazen cümle arasında uzunca duraklar vererek konuşması ve amatör izlenimi veren çekimde hayli yorgun görülmesi konuşuldu. Konuştuklarımız arasında. Gazeteci Fatih Altaylı bu videoyu yayınlayanın Cumhurbaşkanına kastı olup olmadığını sordu. Video, AK Partili olmadığını söylese de Erdoğan’a toz kondurmayan bir iş insanı arkadaşımla sohbetimizde de konuşuldu. “Merkel daha geçenlerde canlı yayında uyudu” dedi; “Bütün dünya gösteriyor. Biden ayakta uyuyor. Bütün dünya cama yapışmış durumda. Konu Tayyip Bey olunca mı rezil oluyor.” “İşte söylüyorsun ya” dedim, “Oralarda da haber olmuş. Bunun rezil olmakla ne alakası var.” Bir başka AK Parti sempatizanı tanıdığım ise “Tayyip Bey kendi oy tabanının “çalışmaktan yorgun düşmüş lider” algısından hoşlandığını biliyor” dedi; “Oy getirir bu.” Getirir mi dersiniz?” 

ABD'DE SAĞLIK RAPORU PAYLAŞILIYOR, BİZDE PAYLAŞILMIYOR

Yetkin, ABD Başkanının sağlık raporunun 6 ayda bir açık kaynaklardan yayınladığını belirterek “İnsanların Cumhurbaşkanının, ya da kamuya mal olmuş kişilerin sağlığıyla ilgilenmesine kızacak ne var ki? Tabii ki konuştuklarımız arasında yer alacak. ABD Başkanının sağlık raporu düzenli olarak Beyaz Saray sitesinde duyuruluyor; Trump hariç diyelim. Bu da devlet yönetiminde saydamlığın bir parçası. İletişim Başkanı Altun, iş medya kısıtlamalarına gelince ABD’den örnek veriyor ama işte bu da örnek.” dedi.