Toplumsal Haber Merkezi

Bugün, ülkücülerin organize ettiği sayısız katliamdan biri olan Maraş Katliamı'nın yıl dönümü. 19 Aralık 1978'de başlayıp günlerce süren katliamda ülkücüler, kadın-çocuk, genç-yaşlı demeden 120 yurttaşımızı katletmiş, 176 yurttaşımızı da yaralamıştı. Kentteki Alevi nüfusun yüzde 80'inin göçüyle sonuçlanan katliamın MHP il teşkilatında planlandığı resmi raporlara da yansımıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi ise tam da Maraş Katliamı'nın yıl dönümünde birçok yöneticisiyle birlikte aynı ülkücülerin lideri olan Alparslan Türkeş'in evine 'oturmaya' gitti. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'in evine yapılan ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaş yer aldı.

Ziyaretin bileşenlerinden hiçbirinin sosyal medya hesaplarından bu ziyarete ilişkin paylaşım yapmaması da ayrıca dikkat çekti.

“Başbuğ Türkeş" sloganları eşliğinde yapılan katliamda Alparslan Türkeş'in parmağı olduğu ise devlet raporlarıyla sabit. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in ölümünün ardından, özel arşivinden çıkan 3 Ocak 1979 tarihli bir raporda, Maraş Katliamının MİT tarafından organize edildiğinin belirtildiği, katliamı örgütleyen dört MİT şefinin isimlerinin açıkça ifade edildiği ortaya çıktı. Bu raporda, MHP'nin ve Alparslan Türkeş'in katliamdaki sorumluluğu da açıkça belirtiliyordu. Katliamın ardından İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği özel araştırma ekibinin hazırladığı rapor ise kamuoyuna açıklanmadı.