Taliban, Erdoğan'a "Bize asker değil mühendis gönderin" çağrısında bulundu. Gazeteci Nevşin Mengü, "dayanın müteahhitler geliyor" dedi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, “Türk kuvvetlerini Afganistan’da tutmaya çalışmasından üzüntü duyduklarını” söyleyerek 'Ayrıca topraklarımızdaki Türk varlığı ne yazık ki Amerikalıların isteği üzerine olmuştur” dedi. Mücahit yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afganistan’ın yeniden inşası için asker değil mühendis göndermesini istediklerini belirtti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj olarak Afgan halkının yanında olmasını ve Afganistan’ın yeniden inşası için katkıda bulunmasını istediklerini söyledi.

Afganistan’ın yıllardır yok edildiğini, ülkenin insani ve İslami yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Zabihullah, “Erdoğan liderliğindeki Türkiye’den vatanımızın inşasında bize yardımcı olacak mühendisler göndererek katkıda bulunmasını; yoksulluğa direnmemize, konut sağlamamıza yardımcı olmasını ve halkımızın başına gelen yıkıma son vermenizi istiyoruz” dedi.

Türk askerlerinin Kabil’de kalmasını Türk halkıyla ortak noktalarını temsil etmediğini belirten Zabihullah, “Erdoğan’dan tutumunu değiştirmesini, ülkesinin askerlerini geri çekmesini ve bize asker değil; mühendis, ekonomist, tüccar ve insani yardım göndermesini istiyoruz” dedi.

"DAYANIN, BEŞ BÜYÜKLER YOLDA"

Taliban'ın bu çağrısını kendi Youtube programında değerlendiren Gazeteci Nevşin Mengü, "mühendis değil de müteahhit göndersek olur mu? Dayanın, geliyor, bizim 'beş büyükler' yolda" dedi.

Mengü, "Zaten muhtemelen plan budur. Ne olabilir ki? Havalimanını koruyacak, ondan sonra diyecek ki, 'Bizim beş büyükler gitsin, yol yapsın, köprü yapsın, TOKİ yapsın filan diyecekler. Başka ne olabilir ki?" dedi.