Adana'da Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla yürüdüğü anlar, yine Suriyeli bir kişi tarafından "515" notuyla sosyal medyada paylaşıldı. Merkez Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde çekilen videonun ardından polis ekipleri harekete geçti. Videodan belirlenen şüphelilerden sekizi polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile '515'in ne olduğuna dair Odatv'ye konuştu. Görüntülerdeki kişilerin Arap milliyetçisi bir aşiret olduğunu söyleyen Özdağ şunları kaydetti:

Bunlar, Yemen, Suudi Arabistan Suriye'de bulunan Arap milliyetçisi bir aşiret. Türkiye'ye de göç döneminde gelmişler. Arap Devleti fikrini savunuyorlar. Bir süreden beri değişik illerde örgütleniyorlar. Araçlarına bakıldığı zaman ekonomik sıkıntılarının olmadığı aman bunlara bakalım diyeceğimiz kişiler değil.  

HIZLA YAYILIYOR
Suriyeli gençlerin Arap milliyetçisi olduğunu iddia eden Türk milliyetçisi Özdağ şöyle devam etti:

Özellikle Suriyeli gençler arasında yükselen bir Arap Milliyetçiliği var. Hızla yayıldığına şahit oluyoruz. Göç ve Mülteciler Uzmanı ve Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erdoğan da 'şiddetli bir şekilde artıyor' diye dikkat çekti. Bu da onun tezahürlerinden bir tanesi.