İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye içerisinde 170 terörist olduğunu söylerken “Teslim olsalar ne güzel olur ya. Türk adaletine teslim isteseler, burada inanın bambaşka bir tablo başlar” dedi.

Soylu, 24 TV'de yayınlanan "Arafta Sorular" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadeleye ilişkin bilgi verirken, "Gabar'dı, Cudi'ydi, Kato'ydu, Bestler Dereler'di, Tendürek'ti... Teslim olsalar ne güzel olur ya. 170 sayı, teslim olsalar ne güzel olur. 170 terörist var Türkiye'nin içerisinde. Teslim olsalar ve Türk adaletine teslim isteseler, burada inanın bambaşka bir tablo başlar.

Biz terörle mücadeleyi şunun için yapıyoruz; çocuklarımızın aklını bir daha kimse çelmesin, buna bir daha kimse tevessül etmesin, dünya ne kadar güçlü olursa olsun karşımızda bir daha aklından böyle bir şey geçmesin, bir daha bu ülkenin başına böyle bir iş gelmesin" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA GEZİ YANITI
Soylu, "İçişleri Bakanı olarak ikinci Gezi'ye hazır mısınız?" sorusuna, "Biz, ikinci bir Gezi'nin maliyetini kaldıramayız. Bir kere meseleye buradan bakmak lazım. Birinci Gezi'de ne oldu? Türkiye'deki faiz 4,5'tu. Türkiye tarihinin en büyük projeleriyle şenlenmişti, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Osmangazi Köprüsü'ne kadar, Marmaray'ından Avrasyası'na, nükleer santrallerine kadar, dünyanın, herkesin hayran olduğu en büyük barajlarına, İstanbul Havalimanına kadar. Peki ne oldu? Türkiye orta gelir tuzağından tam çıkmak üzereydi, yüksek gelirli ülkeler kategorisine giriyor idi. Türkiye'de Gezi çıktı. Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Ben geziyi savunuyorum.' Halt ediyorsun" karşılığını verdi.