AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şevket Kazan'ın cenazesinde bir araya geldi.

İLGİLİ - Şevket Kazan öldü, böyle 'uğurlandı': Asla iyi bilmezdik!

Türkiye'nin hafızasında iyi hatırlanmayan eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, tedavi gördüğü hastanede ölmüştü. Kazan için Ankara'daki Hacı Bayram Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Erdoğan, Davutoğlu ve Abdullah Gül'ün yan yana gelmesi dikkat çekti.

SİVAS KATİLLERİNE DÜŞKÜNLÜĞÜ HAFIZALARDA
33 aydın ve iki otel görevlisinin yaşamını yitirdiği Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yapmak isteyen ama milletvekili olduğu için talebi reddedilen ve mahkemeye cübbesiyle gelen Kazan, sanıkları hapishanede ziyaret etmeyi de ihmal etmemişti.

ÖLÜM ORUCU DİRENİŞÇİLERİYLE ALAY ETMİŞTİ
1996 yılında ölüm oruçları sürecinde Adalet Bakanı olan Şevket Kazan "Kantinten yemek stoklamışlar. Gizli gizli yiyorlar, numara yapıyorlar" şeklindeki çirkin sözleriyle hatırlanıyordu.

SUSURLUK EYLEMLERİNE 'MUM SÖNDÜ' DEMİŞTİ
Şevket Kazan, Susurluk çetesiyle hesaplaşılmasını isteyen yurttaşların tüm Türkiye'de başlattıkları "Sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık" eylemlerine "mum söndü oynuyorlar" diyebilecek kadar pervasızdı.