Toplumsal Haber Merkezi

Selin vurduğu Sinop'ta zorunlu olarak su kesintisine gidildi ve yurttaşlardan suyun idareli kullanılması istendi. Belediyeden yapılan açıklamada "İsale hattına su verilememesinden dolayı şehrimizde bir süreliğine su kesintisi meydana gelecektir" denildi.

Selin vurduğu Sinop'ta ise su arıtma tesisine çamurlu sular bulaşınca, kent genelinde zorunlu olarak su kesintisine gidildi. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Erfelek Barajı mevkiinde meydana gelen sel sebebiyle, içme suyu arıtma tesisimize gelen çamur yüzünden su girişi kesilmiş ve yalnızca çamur girişi meydana gelmiştir. Bu nedenle isale hatlarının kirlenmemesi ve vatandaşlarımızın olumsuz bir durum yaşamaması için içme suyu arıtma tesisimizin çalışmaları bir süreliğine durdurulmuştur. Bu durum düzelene kadar isale hattına su verilememesinden dolayı şehrimizde bir süreliğine su kesintisimeydana gelecektir" denildi.

HALK YARALARINI KENDİ SARIYOR
Sinop halkı ise tüm kayıplarına rağmen müthiş bir dayanışma başlattı. Kentte kimi köprü ve geçitler yıkıldı. Kentin susuz kalması ve ulaşımın durma noktasına gelmesi yüzünden kente gelen yardımların mağdurlara ulaşabilmesi için halk seferber oldu. Zarar görmüş bir köprünün üzerinde halkın risk de alarak yardımları karşı tarafa ulaştırma çabasının yer aldığı görüntüler sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.