AKP'nin çıkarttığı yeni infaz yasası kapsamında tahliye edilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile aralarında sorun olduğu iddia edilen Sedat Peker arasında bir görüşme gerçekleştiği ileri sürülmüştü. İkilinin arasında neler konuşulduğu merak edilirken konuyla ilgili Sedat Peker cephesinden bir açıklama geldi.

Alaattin Çakıcı ile görüştüğünü doğrulayan Sedat Peker, "Biz 17 sene önce Alaattin abiyle Kur'an-ı Kerim'e el basarak yaşadığımız sürede birbirimize düşman olmayacağız diye yemin ettik. Hapisten çıktıktan sonra kendisini aradım. O da bu son dönemlerdeki video olaylarıyla ilgili 'namuslu şerefli insanlar bu şekilde videolar çekip insanlara bu şekilde iğrenç konuşmalar yapmazlar' dedi. Bana kendimi üzmemem gerektiğini, yaşça benden büyük olduğunu ve benim için elinden gelen bir şey olursa yapacağını söyledi. Ben de kendisine teşekkür ettim. Kendisine kısa sürede kendisini toparlaması temennisinde bulundum" şeklinde konuştu.

İki organize suç örgütü liderinin barışmasında 25 yıldan uzun süredir Çakıcı ve Peker'in arkadaşı olan Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Attila Yıldırım'ın devreye girdiği ortaya çıkmıştı.