Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19 salgınında tablonun ağırlaştığı, kontrolün kaybedildiği ve her günün bir öncekini arattığı Türkiye'de, salgının ilk birkaç günü alkışlanan sağlık emekçileri de kendi kaderine terk edildi. Tam kapanmaya gitmeyen ve salgının Türkiye'yi esir alışını öylece izleyen iktidar sağlık emekçilerinin haklarını teslim etmekten ve onlara iyi şartlar sunmaktan inatla kaçınıyor.

Örneğin, hastanelerde zor şartlar altında hayatta tutma mücadelesi veren sağlıkçıların öğünleri, Çanakkale Savaşı'nda, o yoklukta bile askerlere verilen öğünden daha kötü. 

Son olarak, Devrimci Sağlık İş, Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde gece vardiyasında çalışan sağlık emekçilerine verilen 'yemek' benzeri şeyi paylaştı. Yemekte 5 adet yeşil zeytin, incecik bir kaşar peyniri ile küçük bir vişne reçeli bulunuyor.

'SALGINLA BÖYLE MÜCADELE EDİLMEZ'
Öğünü "Hastanelerden yemek manzaralarında bugün" anonsuyla paylaşan Devrimci Sağlık İş, "Pandemi hastanesi olan Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesinde gece çalışan sağlık emekçilerine verilen yemek. Bu yemeklerle ne salgınla mücadele edilir ne de çalışma koşulları sağlıklı bir biçimde tesis edilir" ifadelerini kullandı.