Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hastanın bıçaklı saldırısı sonucu elinden yaralanan ortopedi asistanı Dr. Ertan İskender’in durumu ciddiyetini koruyor. Genç hekimin, bir daha ameliyat yapamayabileceği açıklandı.

Muayene ettiği hastası Bayram N. tarafından elinden ve belinden bıçakla saldırıya uğrayan Dr. Ertan İskender'in meslek hayatının bitme olasılığı üzerine açıklama yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç şunları söyledi:

Arkadaşımız üç yıllık asistan, yeterli eğitimi almış ve ortopedi uzmanı olmaya nabzet bir kişi. Sağlık elinden, parmakları kopacak şekilde yaralandı. Bu çok acı bir şey. Arkadaşımız cerrah, sağ eli ve kullandığı parmaklar bir ortopedist için çok önemli. Bunları kullanamayacak, ameliyat yapmasını engelleyecek bir olay bu.

'ÇIKARILAN KADÜK YASA BİLE UYGULANMIYOR'
Hekimlerden ve sağlık örgütlerinden saldırıya tepki yağarken Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağıran Türk Tabipleri Birliği (TTB), şu açıklamayı yaptı:

Sağlıkta Şiddet Yasası, TTB’nin önerdiği maddeler dikkate alınmadan kadük bir yasa olarak çıkarıldı. Ama bu yasa bile uygulanmıyor. Yasa çıkarıldığından beri saldırılar arttı. Sağlık Bakanlığı ve tüm yetkililerin görevi, sağlıkta şiddet olaylarından sonra mesaj etmek değil, sağlıkta şiddeti önlemektir. Bizim artık hiçbir arkadaşımızı kaybetmeye tahammülümüz kalmadı.