Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün attığı tweette testi pozitif çıkan koronavirüs hastalarının evlerine araçla bırakıldığına dair iddiasından tepkiler üzerine geri adım attı. Koca, bugün attığı tweette, “Evine araçla bırakılmasını son derece önemsiyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün paylaştığı mesajında, “Testi pozitif çıkan kişileri evine araçla bırakıyoruz. Temaslıların taramasını 15 saat içinde yapıyoruz. İzole edilen taşıyıcıyı arıyor, semptom gelişmişse 112 Acille hastaneye getiriyoruz. Bu sistem tüm illerde uygulanıyor. Dünyada böyle bir uygulama söz konusu değil” ifadelerini kullanmıştı.

Koca’nın bu mesajı, özellikle koronavirüs hastalığını yaşamış ya da hastalığı kapmış bir yakını olan kişiler tepki göstermiş, böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını söylemişti.

Koca, büyük tepki çeken sözlerinden bugün geri adım attı.

Kişisel Twitter hesabından aynı konuda bugün bir tweet daha atan Koca, şu ifadeleri kullandı:

Sağlık kuruluşuna gelen vatandaşımızın testi pozitif çıkmış ve hastanede yatmak yerine evde izole edilmesi gerekiyorsa, kendisinin evine araçla bırakılmasını son derece önemsiyoruz. Bunun başarıldığı iller var. İstenilen düzeyde başarı olmayan illerde de hedef budur.