Muhalefetin, Kanal İstanbul'a kredi verecek olanlara seslenerek "İktidara geldiğimizde bu borcu ödemeyeceğiz" sözlerine Erdoğan "Söke söke sizden bu borcu alırlar" diye karşılık verdi. Sabuncu, bu sözleri hatırlatarak Erdoğan'a çağrıda bulundu. 

Sabuncu, "Türkiye, kendi ortak olduğu F35 uçaklarına 1 milyar 200 milyon dolar para verdi. Parasını ödediğiniz uçakları başka ülkelere satmaya çalışıyorlar. Hadi söke söke alsanıza bunları" dedi.

Gazeteci Murat Sabuncu, "Cumhurbaşkanı, haksızlık, hukuksuzluğun olduğu bir yerde Türkiye'deki insanların ve yeni gelen iktidarın sorgulamak istediği herhangi bir anlaşmaya yönelik 'söke söke' ifadesini kullanıyor. Her fırsatta yerli ve milli diyen Cumhurbaşkanı. Türkiye, kendi ortak olduğu F35 uçaklarına 1 milyar 200 milyon dolar para verdi. 6 tanesi hazırdı ve Türkiye'ye gelecekti. İktidar bir tane S400 bataryası aldı diye F35'leri vermediler. Söke söke alsanıza hadi!" dedi.

Sabuncu "Bu milletin parasıyla o uçaklar alındı. Türkiye'nin parasını verdiği uçakları başka ülkere Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Yunanistan'a filan satmaya çalışıyorlar. Söke söke alsanıza o uçakları Türkiye'ye. Veya bunun hesabını Türkiye'ye versenize. O yanlış hesaplarla ne S400 kullanabiliyorsunuz  ne F35'leri geri alabiliyorsunuz. Söke söke alınacak bir şey varsa ilk olarak o F35'lerdir." dedi.