Reuters, üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde bayram sonrasında kabinede 4-5 kişinin daha değişebileceğini, Berat Albayrak'ın ise kabineye dönüşünün beklenmediğini yazdı.

Haftalardır süren kabine değişikliği beklentisinde ilk adım bu sabaha karşı Resmi Gazete yayımlanan kararla gelirken daha kapsamlı bir revizyon için beklenti devam ediyor.

Resmi Gazete’de bu sabahın ilk saatlerinde yayımlanan değişikliklerle kendi şirketinden dezenfektan alımıyla gündeme gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine son verildi. Bu göreve İstanbul milletvekilli Mehmet Muş atandı.

‘4-5 BAKAN DAHA DEĞİŞEBİLİR’
Reuters’a konuşan kaynaklar, bayram sonrasına en az 4-5 bakanlıkta daha değişiklik olabileceğini ve normal şartlarda seçime kadar bu yeni kabineyle devam edilebileceğini belirtiyorlar.

AKP kongresiyle birlikte hem parti hem TBMM yönetiminde değişiklik yapılırken, kabinede de değişiklik yapılacağı bazı partili yetkililerce de açıklanmıştı. Kaynaklar, Erdoğan’ın her dönem bir kabine değişikliği yaptığını ve bunun bakanların yorulması ile performansa bağlı olan bir uygulama olduğunu vurguluyorlar.