Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi yönetiminin psikoloji bölümü eğitimini açık öğretim kapsamına alması tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Konuya ilişkin alanın uzmanları, akademisyenler ve öğrencilerden tepki açıklamaları gelmeye devam ediyor. Tepkiler bugün, Türk Psikologlar Derneği'nin de öncülüğüyle sosyal medyada bir kampanyaya dönüştü. #PsikolojideMesafeOlmaz etiketiyle yapılan protestoya bilim insanından siyasetçisine, sanatçısından yazarına kadar pek çok isim de destek verdi.

Kampanyayı başlatan dernek, açıklamalarında "Değerli meslektaşlarımız ve kamuoyu, psikolojinin açıköğretime açılmasının iptaline dair talebimiz duyulana kadar tüm gayretimizle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Okan Cem Çırakoğlu "Psikoloji uzaktan öğretim değil yakından eğitim gerektirir. Öğretim başkadır eğitim başka" ifadelerini kullandı. Çırakoğlu, "Psikologlar insan kaynaklarından kreşe, cezaevinden medyaya her alanda bilimsel temeller üzerine inşa edilmiş, etik ilkelere bağlı olarak çalışır. Gereken bilgi, tutum ve yaklaşımı da sınıfta öğrenirler" dedi.

Doç. Dr. Engin Arik ise "O program ya kapanacak, ya kapanacak. Çünkü #psikolojidemesafeolmaz Bölümlerimize gelin, öğrencimiz olun, okuması çok zevkli. Çok güzel derslerimiz var. Araştırıyoruz, deneyler yapıyoruz, gözlemler yapıyoruz, çok iyi istatistiksel analizler yaparız. Nitel yöntemleri de biliriz" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcılarının da destek vermesiyle #PsikolojideMesafeOlmaz etiketi kısa sürede Twitter'ın Türkiye listesine girdi ve üst sıralara çıktı.

İşte konuyla ilgili atılan bazı tweet'ler: