Meclis’te, cemaat yurdunda gördüğü sistematik baskı nedeniyle yaşamına son veren üniversite öğrencisi Enes Kara ile ilgili açıklamalar yapan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Kara’nın kaldığı evin cemaat yurdu değil, ‘gençlerin hür iradesiyle açtığı bir öğrenci evi’ olduğunu iddia etti.

Eskiden beri cemaat sevgisi ve savunuculuğuyla bilinen AKP'li Özkan, bu evlerin denetlenmesinin ‘demokrasiyle bağdaşmayacağını’ öne sürdü. Cemaat yurdunu savunan AKP’li Özkan’ın tutumu, çektiği videoda cemaat yurdunda kaldığını ve baskı gördüğünü söyleyen Enes Kara’nın açıklamalarıyla çelişti.

'ENES KARA, KYK'DA KALMAK İÇİN MÜRACAAT YAPMADI'
Özkan, “Türkiye’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun kapasitesini 12 kat artırmak suretiyle, hiçbir yurt ve kalacak yer kaygısı olmaksızın, devletimizin yurtlarında kalmasına imkân sağlanmıştır. Bu çerçevede Enes Kara yavrumuz, kardeşimiz, maalesef yaşadığı bunalımlar nedeniyle hayatını kaybetmiş, intihar etmiştir. Üzüntülüyüz. Hiç kimsenin ailesinden daha üzüntülü olduğu düşünülemez. Ailesinin vermiş olduğu bilgiye göre, Enes Kara, Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalmak için müracaatta bulunmadı. Devletin resmi makamları nezdinde de böyle bir başvurunun olmadığı alınan bilgiler çerçevesinde görülmüştür” dedi.

Kara’nın ölümünün ardından, kamuoyunun cemaat-tarikat yurtlarına ve AKP iktidarının politikalarına yönelik tepkisini de yorumlayan Özkan, ‘başka sosyal çevrelerde de intiharlar oluyor’ savunması yaptı.   

CHP'DEN ÇOK SERT TEPKİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li Özkan'ın Enes Kara ile ilgili sözlerine sosyal medya hesabından çok sert tepki gösterdi.

Özel, "Utanmaz adam. Hadi bizim sözlerimizi çarptırıyorsunuz da; Enes’in son sözlerini nasıl çarptırırsın. Onu ölüme sürükleyen şartları nasıl hafife alırsın. Yazıklar olsun!" ifadelerine yer verdi. 

Özel ayrıca, "İnsanlar sizin gerçek yüzünüzü görsün diye Enes’in son sözleri şurda dursun" diyerek Enes Kara'nın yaşamına son vermeden önce çektiği videonun bir kısmını paylaştı.