Toplumsal Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili olan bu yolla da devletten sayısı maaş alan Hamza Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davanın kararında “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denildi.

Kararda Yerlikaya’nın “resmi evrakta sahtecilik” yaptığı ortaya konurken, mahkeme hükmü erteledi. Bu ertelemeyle Yerlikaya cezadan kurtulmuş oldu. Şimdi ortada kocaman bir soru duruyor; Hamza'nın sahte diplomayla şimdiye kadar aldığı maaşlar ne olacak ya da bundan sonrası...

İktisatçı yazar Mustafa Sönmez de bu soruya dikkat çekti. "Peki bu Hamza koca oğlan, sahte diploması ortaya çıktığına göre, Vakıflar Bankası yönetim kurulu üyesi olmaya, cukkaları götürmeye devam edecek mi" diye soran Mustafa Sönmez, "BDDK’nın başındaki muhasebeci nasıl savunacak bu durumu" ifadelerini kullandı. Twitter hesabından paylaştığı mesajda Mustafa Sönmez süreci takip edeceğini de belirtti.