Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermeleriyle, AKP'lilerin kayyum rektöre direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine karşı saldırıları da şiddetleniyor. AKP'liler eylemlerde kaydedilmiş video ve fotoğraflardaki öğrencileri işaretleyip "bu terörist", "bu provokatör" gibi ifadelerle hedef gösteriyor. Öğrencilerse buna karşı Boğaziçi Üniversitesi kimlik kartlarını paylaşıyor.

Profilinde gazeteci olduğu yazan Mehmet Ardıç isimli AKP'li, eylem videolarının birinde görünen kadın öğrenciyi hedef aldı. Videonun sadece öğrencinin göründüğü kısmını kırpan ve öğrenciye başı örtülü olduğu için 'vitrin mankeni' diyen Ardıç, "Ajans yine bir vitrin mankeni bulmuş!" ifadelerini kullandı.

AKP'li şahsa gereken yanıtsa yine hedef gösterdiği öğrenciden geldi. Boğaziçi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi olan Buse Büyükkeskin, okul kimliğini şahısla paylaştı ve "Vitrin mankeni değil sizin gibi zihniyetlere karşı okulumu savunan bir Boğaziçiliyim. Mahkemede görüşürüz" dedi.

Öte yandan Mehmet Ardıç isimli AKP'linin Sabah'ın böyle hedef gösterme konularında ustalığı ile bilinen yazarı Engin Ardıç'la bir akrabalığının olup olmadığı da merak konusu...