Toplumsal Haber Merkezi

Instagram'da ‘Mücbir sebepler’ ismiyle bir canlı yayın programı yapan Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş, 2 mayıs tarihli yayınlarında usta tiyatrocu Orhan Aydın’ı hedef almış ve Aydın'ın 1 Mayıs mesajı olarak okuduğu şiirle de dalga geçmişlerdi.

İkilinin "şiir gibi, hatta düz yazı" dedikleri şiir, Komünist Şair Nâzım Hikmet'in Türkiye'de milyonların ezbere bildiği "Türkiye İşçi Sınıfına Selam" eseriydi...

Fenomen ikilinin arsızlığı ve cahilliği özellikle dün sosyal medyada yoğun bir şekilde tartışıldı. Gündem olan görüntüler sonrası Orhan Aydın 'zorunlu' bir açıklama yaparak bir de çağrıda bulundu.

Usta tiyatrocu, bugün Küçükçağlayan ile Altuntaş'a seslenerek “Bu ikiliye bir önerim var. Beni yaptıkları yayına konuk etsinler” dedi.

Orhan Aydın'ın çağrısı şöyle:

Madem bu olay bu kadar büyüdü, bu ikiliye önerim var! Yaptıkları yayına beni konuk etsinler. Hayat-işçi-emekçi-şiir-sinema-tiyatro-komedi-şaklabanlık üstüne konuşalım. Tek koşulum var, yayından elde edilen gelirin tamamı Anadolu’da direnen bir tiyatro ekibine bağışlansın.