Toplumsal Haber Merkezi

Ayasofya’nın müze yapılması kararının alındığı 1934 yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’tü. Danıştay’ın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını kaldırıp Ayasofya’yı müze olmaktan çıkarması ve Erdoğan’ın imzasıyla yapının camiye dönüştürülmesine gericiler de 'oy birliğiyle' sevindi.

Bu coşkuya eklenen CHP'liler ise hiç azımsanacak gibi değil. Örneğin CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, karar sonrası çıkıp "Oh be... Çok şükür" yorumunu yapabildi.

İLGİLİ - CHP'li vekil Atatürk imzalı kararın yırtılıp atılmasına sevindirik oldu

Koroya gece saatlerinde CHP'nin son genel seçimlerdeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de katıldı. CHP'li siyasetçi, Atatürk imzalı kararın çiğnenmesine hiç vurgu yapmazken, dünyadan Ayasofya kararına gelen tepkilere dikkat çekmeyi 'tercih' etti.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İnce, "Ayasofya Türkiye sınırları içindedir ve İbadete açılması kararı Türkiye’nin egemenlik hakkıdır" dedi ve ekledi: 

"Buna Rusya, ABD, Yunanistan veya başka bir ülke, kuruluş karar veremez."

İNCE BUNU BİLİYOR MU?
İnce'nin bilmediği ya da bilmezden geldiği noktalardan biri "Ayasofya'nın ibadete açılması" başlığı. Ayasofya, gericilerin yıllardır müze kısmında yaptıkları şovun aksine zaten ibadete açıktı. Ayasofya son alınan kararla müze olmaktan çıkarıldı ve bütünüyle camiye dönüştürüldü.

TAKİPÇİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Atatürk'ün kararının yırtılıp atılmasına hiç değinmeden olayı başka noktalarından ele almayı tercih eden İnce'ye takipçileri de tepki gösterdi. Bir kullanıcı "Atatürk'ün imzasının çiğnenmesi peki? Tek umudumuz sendin" derken, bir başka kullanıcı ise İnce'ye "Üstat sen kendi içinde haklısın ama hedeften sapıyorsun, iktidara yaranmaya gidiyor bu iş, bizi soğutma!" yorumunu yaptı.

İşte İnce'ye gelen tepkilerden bazıları:

- Sen de mi Brutus?

- Müze olma kararı da Türkiye'nin egemenlik hakkı değil miydi? Müze olmasına başka bir ülke mi karar vermişti? Açsanız ya biraz.

- ADAM AÇTI

- Mustafa Kemal ATATÜRK de bir karar vermişti, o ne olacak?

- Yunanistan ATATÜRK' ün evini kapatıp Ortodoks bir vakıfa tahsis ederse yada dunya da onlarca Tarihi camilerimizi kilise yaparlarsa yada Mescid-i Aksa israil sınırlarında kiliseye ceviriyorum dese aynı twıti mı atacaksınız.

- Atatürk’ün kararnamesi iptal edildi o ne olacak sn adam kazandı bey

- Ayasofya müzedir. Atatürk ve Cumhuriyete çok uzaksın. Iyi ki seçilmedin.

- Siyasi kaygılarınız fikrinizin yerine geçtiği için liderlik şansınız olmuyor ve doğruyu bir türlü bulamıyorsunuz

- Dilim tutuldu.. Nasıl bir oyundayız yine mi adam kazandı?